Gebruik “ETPlaats”

Het gebruik van “ETPlaats” is makkelijk. Om een advertentie te plaatsen of te reageren op een advertentie is het noodzakelijk dat je geregistreerd bent als gebruiker. Voor de eerste keer zul je dus moeten registreren door het opgeven van een gebruikersnaam en e-mailadres. Dit e-mailadres wordt niet zichtbaar op de site gebruikt, maar is noodzakelijk om berichten tussen verkoper en koper te sturen en voor de beheerder van de website. Na een eerste reactie op je advertentie kun je kiezen om het vervolg van de onderhandelingen rechtstreeks met de koper via e-mail te laten verlopen i.p.v. iedere keer een reactie op de site te geven.

Wil je wat verkopen of ben je op zoek naar iets, kies dan de optie Advertentie plaatsen waarmee jij snel en eenvoudig een advertentie op “ETPlaats” kunt zetten. Wat volgt is een formulier met een aantal velden die moet worden ingevuld. Sommige zijn verplicht (velden met *), andere zijn optioneel.

Geef een korte omschrijving van het aangeboden of gezochte artikel.

Het bedrag in euro’s wat je wilt ontvangen c.q. betalen.

Geef hier wat meer gegevens over het artikel. Zaken als maat en conditie van de aangeboden artikelen zijn belangrijk voor een koper.

Deze afbeelding zal te zien zijn in het overzicht van de advertenties. De afbeelding mag maximaal 4MB groot zijn.

Deze afbeeldingen worden in de advertentie zelf getoond. Maximaal 3 foto’s van elk maximaal 4MB kunnen worden ge-upload.

Kies de conditie van het aangeboden artikel en spiegel het niet mooier voor dan het is.

Kies de juiste categorie zodat kopers eventueel een filter kunnen gebruiken om snel een bepaalde groep artikel te vinden.

Prefereer je telefonisch contact? Vul dan je nummer in, wees daar echter zorgvuldig mee. Je kan beter na een een eerste reactie je telefoonnummer via e-mail doorgeven aan de potentiële koper.

Met een druk op deze knop wordt de advertentie gepubliceerd.
Weet je niet zeker of je de advertentie al wilt plaatsen, dan kun je deze voorlopig als concept opslaan. Via het Dashboard kun je later verder gaan met de advertentie en die uiteindelijk op de site plaatsen.
Weet je niet zeker of je de advertentie al wilt plaatsen, dan kun je deze voorlopig als concept opslaan. Via het Dashboard kun je later verder gaan met de advertentie en die uiteindelijk op de site plaatsen. Hier kun je ook de advertentie verwijderen als het artikel niet meer beschikbaar c.q. nodig is.

Als de advertentie is geplaatst, hoop je natuurlijk dat iemand gaat reageren. Voor de duidelijkheid gaan we hier uit dat iemand iets wil verkopen. Onderstaande procedure werkt uiteraard ook als je een vraag op “ETPlaats” heb gezet en dus koper bent.

De eerste reactie van een potentiële koper zal altijd via de website verlopen. Jouw e-mailadres is immers niet bekend voor de koper. Natuurlijk is het een optie om jouw e-mailadres of telefoonnummer op te nemen in de advertentie, wees daar echter voorzichtig mee. Onder de advertentie staat een tekstveld “Geef een reactie” waar de koper een vraag kan stellen of een bod kan doen. De verkoper wordt via een e-mail op de hoogte gesteld dat er een reactie is gegeven op de advertentie. Hierin staat ook het e-mailadres van de koper en de verkoper heeft nu de keuze om de zaken verder rechtstreeks met de koper af te handelen. Het is echter ook mogelijk om op de website te reageren op de reactie. Onder de reactie van de koper staat de optie “Beantwoorden” en dan verschijnt er een tekstveld waar je het antwoord kunt opgeven. De koper wordt door een e-mail op de hoogte gebracht van jouw reactie. Op dat moment is het e-mailadres van de verkoper bekend bij de koper. Die heeft dan weer de keuze hoe de verdere afhandeling zal verlopen

Let op: het maakt dus uit in welk tekstvak je de reactie plaatst! Met “Geef een reactie” wordt de reactie naar het e-mailadres van de eigenaar van de advertentie (verkoper) verzonden. Met “Beantwoorden” wordt de reactie naar het e-mailadres van de koper verzonden.

Heb je vragen of opmerkingen?
Stuur dan een e-mail via onderstaande knop: